top of page
Heerhugowaard - plukhoeve

Projectomschrijving

De Plukhoeve bestaat uit woningen in verschillende woningtypologieën die elk op hun eigen manier met elkaar een relatie aangaan. Elke woning heeft een eigen identiteit door een variatie in massa en materialen, maar alsnog passen de woningen in één geheel.  In de Plukhoeve vindt u een gevarieerd woningaanbod van twee onder een kapwoningen, vrijstaande woningen en geschakelde woningen.

Aandacht voor de inrichting en samenhang staat centraal door het vele groen.  In De Plukhoeve wordt het ‘dorpse’ karakter van De Draai benadrukt. Dit ziet u doordat de aandacht uitgaat naar vorm, verhouding en opbouw van de verschillende volumes per kavel. Opvallend zijn de grote dakvlakken welk zichtbaar zijn. Ook is er tussen de uitbouw, het bijgebouw en het hoofdvolume duidelijk onderscheid te vinden waarbij de schuine daken mooi aansluiten bij het schuine dak van het hoofdvolume.

De woningen in de Plukhoeve worden conform BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) opgeleverd . In de Plukhoeve wordt op elke belangrijke zichtlocatie, per kavel een plukboom gerealiseerd. De plukboom stimuleert vergroening, verduurzaming evenals de buurtcohesie en-participatie.

Heerhugowaard
De Plukhoeve

SECTOR 

LOCATIE 

ARCHITECT 

Woningbouw

Heerhugowaard,

De  Draai

M3 Architecten

bottom of page